четвер, 6 березня 2014 р.

" Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття"


9 березня 2014 року  відзначатиме 200 років від Дня народження Т.Г. Шевченка. Ім’я, святе для кожного українця. Ця людина залишила нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу пам'ять про себе.Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.Т.Шевченкобув не тільки філософом, фольклористом, поетом, політиком, істориком, письменником, етнографом, а також був великим художником.













 В Соколівській ЗОШ I-IIст. відбувся літературний вечір" Славетний син великого народу" присвяченний 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря.На вечорі звучали вірші та пісні поета: це"Минають дні, минають ночі..." читала Скородняк Альона, " Не називаю її раєм...." - Цюрпіта Юля, " Садок вишневий коло хати" - Ковальчук Сергій," За сонцем хмаронька пливе" - Хуторянець Софія," І мертвим, і живим,і ненародженним землякам..." - Федоричко Володимир.
" Зацвіла в долині...","Думи мої думи мої", " Реве та стогне Дніпр широкий" виконали пісні  колектив учителів школи, інсценізація твору" Мені тринадцяти минало" виконували Литвинюк Юля і Дручинський Олександр, інсценізація з біографії Т. Г. Шевченка" Дитинство Шевченка" виконали Іщук Інна і Прокопюк Максим. Учитель Бартащук Галина  читала вірш "І золотої,й дорогої...", сільський бібліотекар Якобнюк Галина читала уривок поеми" Сон"
Ось ми і перегорнули останню сторінку нашого літературного вечора "Славетний син великого народу"  присвяченого Т.Г.Шевченку. Доторкнулися душею до палкого нескореного серця поета. Думи й помисли Тараса Шевченка були про Україну, про її народ, його долю нещасливу. То ж нехай заповіт великого Кобзаря стане заповітом для нас – зберегти мову народу, його звичаї, його пісні і пронести через віки у майбуття.













Немає коментарів:

Дописати коментар