середу, 22 квітня 2015 р.

" Земля- наш дім"

«... День Землі - це день відповідальності перед нашою планетою, відповідальності перед людьми, які її населяють, перед самою природою, частиною якої ми є».
С.П. Капіца.
Генеральна Асамблея ООН в 2009 році на 63-й сесії проголосила 22 квітня Міжнародним днем Матері-Землі.Це свято покликане нагадати нам, про те, що планета Земля - наш спільний дім, вона прекрасна і унікальна та потребує турботи та захисту.Підраховано, що планеті Земля приблизно 4 з половиною мільярди років. Щоб обійти навколо Землі по екватору, потрібно подолати шлях довжиною майже в 40 010 кілометрів.
День Землі покликаний націлити людей на збереження природного середовища Землі, навчити людей з розумінням і вдячністю відноситись до її багатств.
 У цей день кожен мешканець планети може зробити свій внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, ріки та водойми, висадити хоча б одне дерево. Це свято святкують люди всіх національностей та віросповідань.
В сільській бібліотеці оформлено тематичну поличку" Наша Земля- колиска життя", проведено віртуальну подорож" Земля -наш дім"
 

Немає коментарів:

Дописати коментар