вівторок, 1 лютого 2022 р.

" Євген Гребінка- видатний художник слова"

2 лютого виповнюється 210 років від дня народження українського письменника, відомого байкаря Євгена Гребінки.  Хоча він – набагато багатогранніша постать: талановитий лірик, прозаїк, видавець та громадський діяч. Всього 36 років доля відвела майстру слова. Майже за два десятиліття літературної діяльності він створив багато оригінальних і перекладних творів українською і російською мовами байок, романів, повістей, оповідань, нарисів. Саме Євген Павлович доклав чимало зусиль для звільнення з кріпацтва та сприянню розвитку літературного таланту  Тараса Григоровича Шевченка. 
Багато  творів  митця покладено на музику.  На заході лунали пісні на слова Євгена Гребінки: "Очи чёрные", "Ні, мамо, не можна нелюба любить!", "Казак на чужбине" та інші.Вся творчість Євгена Гребінки міцно увійшла в скарбницю культурних надбань українського народу, адже він сіяв добро, а його твори заслужили право на вдячну пам’ять багатьох поколінь своїх нащадків.  

Цікаві сторінки із життя Євгена Гребінки були розкриті на книжковій полиці "Байкар, історик, патріот Є. Гребінка", користувачі мали змогу познайомитися з літературним надбанням письменника, переглянули і прослухали  аудіокнигу по творі Є Гребінка " Ведмежий суд"

     


Немає коментарів:

Дописати коментар