середу, 18 січня 2023 р.

" Водохресний Святвечір"

 В бібліотеці розгорнуто книжкову виставку-привітання «Водохресний Святвечір». 18 січня відбулась година духовності «Відкрились небеса безкраї – Христос Хрестився у Йордані!».Хрещення Господнє – третє і завершальне велике свято Різдвяно-Новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Із Хрещенням Господнім пов’язують хрещення в Йордані Христа. Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордані. Коли вийшов на берег – з Небес почув голос Бога-Отця, який назвав Ісуса Своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва свята – Богоявлення.

Від найдавніших часів християнства Церква вважає освячену йорданську воду за велику святість. Її бережуть цілий рік, вона має силу очищувати і зцілювати душу і тіло людини.

Молитва на свято Водохреща:

«Господи, Боже мій, нехай буде дар Твій святий і свята Твоя вода на відпущення гріхів моїх, просвітництво розуму мого, у зміцнення душевних і тілесних сил моїх, во здравіє душі і тіла мого, в підкорення пристрастей і немочей моїх великим милосердям молитвами Пречистої Твоєї Матері і всіх Святих Твоїх. Амінь»





Немає коментарів:

Дописати коментар