суботу, 16 лютого 2013 р.

" Ти вічний біль, Афганістан"

Ти – вічний біль ,Афганістан,

                       Ти – наш неспокій.

                І не злічить глибоких ран

                В борні жорстокішій

           І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –

          Не всі вернулися сини із тих ночей…

           Вже багато літ, як прийшли назад додому,

           Та до цих пір чує душа війни оскому,

         Та до цих пір  ще стогнуть ночі, ниють рани,

          А у снах – «духи» налітають, мов шайтани.



15 лютого відзначають скорботний День пам’яті воїнів - афганців.Сьогодні  дізнаємось про події, героїв цієї страшної війни. Нам дуже хочеться, щоб поезії, пісні, розповіді, спогади,вистраждані в Афганістані і про Афганістан, пройшли крізь ваші юні серця, і ви зрозуміли, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Ми повинні пам’ятати тих, хто її пережив, тих, хто недожив, недоспівав, недокохав.
 Що ми знаємо про афганську війну ? Можна розказати про ту страшну неоголошену війну, що розтяглася на довгих 10 років мовою цифр, будь-яка війна у цифрах – це моторошно й страшно.
20 років тому, 15 лютого 1989 року, ступаючи із сином по мосту через Аму-Дар’ю, генерал Громов символізував цим переходом закінчення для радянських військових афганської війни.
Для кожного з більш ніж 600 тисяч тих, хто служив в Афгані, вона була і залишається своєю. У рідні домівки не повернулися 13тисяч 833 юнаки колишнього Радянського Союзу, 312 – пропали безвісти, доля 330– невідома.
Ветерани-афганці!
Скільки горя випало на ваше покоління! Але ви мудрі.
Ви умієте прощати і любити. Для тих, хто побував в Афганістані й зараз пе­ред очима постають жахливі картини боїв, облич­чя товаришів, які загинули, а ночами сняться кош­марні сни.
В Соколівській сільській бібліотеці оформлена виставка періодичних видань, книг на тему " Афганськими дорогами". В школі проведено урок - пам'яті " Ти вічний біль Афганістан", а також відбулася зустріч з воїном- афганцем ЧорнимО.В.Сільський голова Кальянова Н. В. та голова ветеранської організації Войтюк В. С. привітали воїна-афганця Чорного О. В., а також привітання линуло від учнів школи та  колективу художньої самодіяльності сільського клубу під керівництвом Пальонка Ю. А.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар