вівторок, 26 лютого 2013 р.

" Співачка досвітніх вогнів"

Ти себе Українкою звала.
І чи краще знайти ім’я
Тій, що радістю в муках сіяла,
Як Вітчизна велика твоя!
Всесвітньо відома поетеса Леся Українка – Лариса Петрівна Косач – народилася 25 лютого 1871 року в місті Новоград-Волинському. Батько Лесі був відомим громадським діячем.
Леся дуже любила читати, малювати, вишивати, співати. Вона разом із своїми братами й сестрами захоЛеся володіла тринадцятьма мовами, а французькою, німецькою, італійською вона могла писати вірші. Тяжка хвороба прикувала її до ліжка. Та вона з надзвичайною мужністю терпіла біль. Важко повірити, що автор мужніх сильних творів – слабосила, хвора дівчинка.плювалась українськими піснями, казками, легендами.
В останні роки свого життя Леся Українка працювала з особливим напруженням. Вона поспішала, вона хотіла встигнути якнайбільше сказати людям. До останньої хвилини не залишала вона своєї єдиної зброї поетичного слова.Життя Лесі Українки – це подвиг митця, один з тих подвигів, які підносять людину в очах сучасників, роблять її нетьмарною зіркою в очах нащадків.
В сільській школі бібліотекар оформила книжкову виставку "Співачка досвітніх вогнів". Всі бажаючі мали змогу ознайомитись з творчістю письменниці.

Немає коментарів:

Дописати коментар