вівторок, 27 січня 2015 р.

«Трагедія Голокосту»

Їм — неоплаканим і невідспіваним...
їм — похованим без Труни й молитви,
позбавленим могили й шани — присвячується
цей мітинг-реквієм
Пом'янімо мільйоннії жертви.
У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, згідно якої 27 січня увесь світ відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.
Саме цього дня 1945 року Радянська Армія визволила в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аусшвітц-Біркенау в Освенцімі.
27 січня1945 року було звільнено від фашистів найбільший з гітлерівських концтаборів, Освенцим, розташований в70 кілометрах від Кракова. Всього фашистськихтаборах смерті було знищено шість мільйонів євреїв,мільйони людей інших національностей.
27 січня1945 року було звільнено від фашистів найбільший з гітлерівських концтаборів, Освенцим, розташований в70 кілометрах від Кракова. Всього фашистськихтаборах смерті було знищено шість мільйонів євреїв,мільйони людей інших
Голокост — найбільш розповсюджений термін, який позначає політику переслідування і знищення людей єврейської національності нацистським режимом. Самі євреї для позначення політики німецьких нацистів по планомірному знищенню єврейського етносу вживають термін на івриті шоа.
В сільській бібліотеці оформлено перегляд літератури"27січня- Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту", в сільській школі пройшли години інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар