четвер, 10 травня 2018 р.

" Згадай, Україно воєнні роки!"

 Багато на нашій землі обелісків…
Вкарбовано в них золоті імена….
Вклонися , людино їм низько-низько
Це пам'ять яку залишила війна.
День Перемоги! Його урочистим салютам не змовкнути у віках, його сльозам радості не забутися ніколи. Травневий день 1945 року увійшов в історію людства як свято Миру, свято визволення планети від фашизму. Невимовно тяжких втрат зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що розметала, понівечила і розтоптала мільйони людських доль. Це справді була трагедія...
 В бібліотеці оформлена виставка - пам'ять" Згадай, Україно воєнні роки!" і пройшов перегляд відеозапису короткометражного спогаду про Велику Вітчизняну війну  Бартащука Короля Івановича.
9 травня в  сільській громаді села відбулася година - реквієм до Дня  Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні"У святому мовчанні над вічним вогнем схиляється наша Вітчизна".
В цей день згадали всіх, хто загинув  за визволення села, а також всіх, хто загинув у війні.На захід були запрошені учасники бойових дій: Карпенко Василь Петрович, Іщук Ніна Мартинівна та учасники АТО: Амонс М. А., Андрощук С.І., Якобнюк В.А., Гребенюк В.Ф., Шутяк М.Є.,Шутяк С.М., Шпатар А.К. Від АПНВП "Візит" було надано грошову винагороду усім учасникам мітингу.





Немає коментарів:

Дописати коментар